Lecsukták a komlói késes rablások elkövetőit

2024. január 29. hétfő 13:27

Lecsukták a komlói késes rablások elkövetőit

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének, kétrendbeli készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének és kétrendbeli okirattal visszaélés vétségének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2024. január 5. napján az esti órákban Komló közterületén késsel megfenyegettek egy nőt, majd erőszakkal kitépték a kezéből a nála lévő táskát, miközben a kezét megragadva őt a földre lökték. Az elkövetők eltulajdonították a nő laptopját, a kulcsait, élelmiszereit, valamint a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, bankkártyával és személyes irataival együtt. A bűncselekménnyel okozott kár körülbelül 200.000 forint.

2024. január 20. napján, az esti órákban Komló közterületén, a gyanúsítottak maszkot viselve odaléptek a sértett nőhöz, kinek a hasához egyikük kést szorított, miközben felszólították arra, hogy adja át az értékeit. A sértett ekkor átadta a nála lévő pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, valamint a telefonját és az óráját is az elkövetőknek, akik ezt követően futva távoztak a helyszínről. A bűncselekménnyel okozott kár körülbelül 100.000 forint.

Figyelemmel a jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt várhatóan kiszabásra kerülő súlyos büntetésre, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén, az eljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, az eljárás jelenlegi szakaszában a bizonyítási eljárást az eljárásban résztvevő egyéb személyek jogellenes befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Mindezekre tekintettel rendelte el a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását, melyet a fiatalkorú gyanúsított vonatkozásában javítóintézetben rendelt végrehajtani.

A bíróság határozata végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék