Lecsukták a férfit, aki hamis pénzzel fizetett Pécsett

2022. november 11. péntek 11:30

Lecsukták a férfit, aki hamis pénzzel fizetett Pécsett

A Pécsi Járásbíróság pénteken letartóztatott egy hónapra egy fiatal pécsi férfit 11 rendbeli pénzhamisítás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi november 6-án és november 8-án, egymás követően több alkalommal elment egy pécsi benzinkúthoz, ahol minden alkalommal egy-egy azonos sorszámú 50 Eurós bankjeggyel fizetett csekély értékű energiaitalért, sörért, illetve üdítő italért.

A gyanúsított által a fizetés során felhasznált, ezáltal forgalomba hozott 11 darab, azonos sorszámú 50 euró címletű bankjegy hamis pénz volt, a külföldi 50 euró címletű bankjegy PRO COPY felirattal ellátott utánzata.

A gyanúsított 550 euró névértékű hamis pénzt hozott forgalomba és további 7 darab, összesen 350 euró névértékű hamis bankjegyet birtokolt.

A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A gyanúsított fiatal kora ellenére többszörösen büntetett előéletű, a gyanúsításban terhére rótt bűncselekményeket feltételes szabadság hatálya alatt követte el és vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban.

Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, erre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék