Lecsukták a 14 éves lányt fogva tartó pécsi férfit

2021. január 04. hétfő 12:43

Lecsukták a 14 éves lányt fogva tartó pécsi férfit

A Pécsi Járásbíróság vasárnap elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és szexuális visszaélés bűntette alapos gyanúja miatt egy hónapra. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint röviden: A gyanúsított férfi korábban - a sértett beleegyezésével - szerelmi viszonyt alakított ki a kiskorú lánnyal, 2019. decemberétől 2020. márciusáig szexuális kapcsolatot is tartottak fenn. A gyanúsított azonban féltékenysége miatt megtiltotta, hogy a lány barátaival beszéljen, ellenőrizte a telefonját, több alkalommal bántalmazta is a sértettet, ezért a sértett 2020. márciusában szakított vele, majd 2020. októberében ismét felvette a gyanúsítottal a kapcsolatot és barátságuk folytatódott.

2020. december 31-én a sértett és bátyja elmentek a gyanúsított lakásába szilveszterezni. 23 óra körül a sértett bátyja úgy döntött, hogy egy barátjához megy, ahová a sértett is követni szerette volna. A gyanúsított lekísérte a sértettet és bátyját a bejárati ajtóhoz, azonban a lányt nem engedte ki a lakásból, a bejárati ajtót belülről kulcsra zárta.

A lány közölte, hogy haza akar menni, de a gyanúsított nem engedte ki a lakásból, közölte vele, hogy még mindig szereti, hiányzik neki. Amikor a sértett a közeledését elutasította, a gyanúsított agresszívvé vált, kölcsönös dulakodás közben a sértettet a nappaliba lökte, majd fojtogatni kezdte a tenyerével és alkarjával. A sértett ezt követően ököllel arcon ütötte a gyanúsítottat, aki szintén többször ököllel ütötte meg a sértettet, nyakláncait elszakította, majd az ágyra lökte és ezután egy konyhai késsel a sértett feje mellett a matracba szúrt, melyet 80 cm hosszan fel is szakított a sértett fejétől a válla irányába.

A sértett ezt követően korábbi barátjának nevelőapjától kért messengeren segítséget. A gyanúsított és a sértett veszekedésének az vetett véget, hogy a sértett lábbal kirúgta a kétszárnyú bejárati ajtót, elszaladt.

A gyanúsított több, mint három órán keresztül fosztotta meg a sértettet személyi szabadságától.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele, a halmazati szabályok miatt 2-től 12-évig tartó szabadságvesztés.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban vele szemben más büntetőeljárás is folyamatban van. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a büntetőeljárás sikerét, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék