Lecsukatta a bíróság a baranyai drogdílereket

2019. október 14. hétfő 17:46

Lecsukatta a bíróság a baranyai drogdílereket

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy komlói és egy ligeti férfi letartóztatását egy hónapra jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsított férfi külföldről beszerzett kábítószerrel kereskedett Magyarországon.

A két gyanúsított 2019. július 5. és október 11. napjai közötti időszakban több baranyai településen, négy alkalommal több, mint 8 kilogramm amfetamin típusú kábítószert értékesített, alkalmanként 2.200.000 forintért.

A nyomozó hatóság a legutóbbi alkalommal mindkettőjüket tetten érte, az általuk értékesített valamennyi kábítószert lefoglalta. A gyanúsítottak a kábítószert Hollandiából, személygépkocsival szállították Magyarországra.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, öt évtől húsz évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Mindkét gyanúsított büntetlen előéletű, azonban egyikük ellen kábítószer birtoklásának vétsége miatt korábban vádat nyújtott be az ügyészség. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, összebeszéléssel nehezítenék a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követének el.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsítottak és a védőik is tudomásul vették, így az végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék