Lecsukatott a bíróság egy baranyai polgármestert

2021. január 21. csütörtök 12:37

Lecsukatott a bíróság egy baranyai polgármestert

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy baranyai falu polgármesterének - az MTI információi szerint Kosztics József, Siklósnagyfalu független polgármestere - letartóztatását egy hónapra jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a 2020. október 24 és 2020. november 30. közötti időszakban polgármesterként a vezetése alatt álló település önkormányzatának 7.300.000 forint, és a településen működő, általa képviselt szociális szövetkezetnek 6.920.000 forint kárt okozott úgy, hogy a fenti összegeket részletekben, a település, illetve a szociális szövetkezet bankszámláiról a saját bankszámlájára, majd a pénz egy részét onnan tovább élettársa bankszámlájára utalta át.

A polgármester az átutalt összegekkel sajátjaként rendelkezett. A pénz egy részét döntő részben szerencsejátékra, a többit saját szükségleteire használta fel.

A gyanúsított többször állt már bíróság előtt, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt.

A jelenleg terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható szabadságvesztés mértéke kettőtől nyolc évig terjedhet.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása estén megszökne, elrejtőzne, tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot semmisítene meg, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Forrás: Pécsi Törvényszék