Lángra kapott tévé miatt csaptak fel a lángok az Áperben

2023. október 03. kedd 13:16

Lángra kapott tévé miatt csaptak fel a lángok az Áperben

Tűzoltási gyakorlatot tartott a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság önkéntes tűzoltók számára a pécsi A/1-es, azaz az Áper-laktanya területén szombaton,

 

 

Az egyesületi tagok készségeinek fejlesztése érdekében nem egy, hanem két tűzoltási feladattal is szembe kellett nézniük. A résztvevők nem csak baranyai önkéntes tűzoltók voltak, Tolna vármegyéből is érkeztek egyesületi tagok.
felkészülnek a tűzoltók a gyakorlatra

 

A feladatok alapfelvetései:

Egy kétszintes családi ház földszinti szobájában kigyulladt a televízió. A lángok gyorsan terjedtek, a tűzoltók kiérkezésekor a szoba már teljes terjedelmében lángolt. A tüzet észlelő lakó megkezdte a tűz oltását, azonban füstmérgezés következtében rosszul lett és a szomszédos helyiségben elájult.

Egy középmagas épület alagsorának tárolójában tűz keletkezett egy meghibásodott konnektor miatt. Az alagsorban tartózkodó karbantartó elvesztette a tájékozódóképességét és nem találta a kijáratot. Az erős füst következtében rosszul lett, elájult.

 

A gyakorlat célja az egyéni védőeszközök alkalmazásának, a zárt területi és talajszint alatti helyiségek tűzoltásának, sérültek mentésének és ellátásának, illetve a tűz hőhatása melletti és a füsthatáron belüli munkavégzés gyakorlása volt.

A Pécs ÖTE, a Bátaszék ÖTE, a Hosszúhetény ÖTE, a Szabadszentkirály ÖTE, a Szentlőrinc ÖTE, a Jövő-Szövő ÖTE, valamint a Szent Flórián ÖTE tűzoltói sikerrel vették az akadályokat, a negyven önkéntes tűzoltó teljesítette a gyakorlatot.

 

Forrás: Katasztrófavédelem