Közös sörözés kijárási korlátozáskor? Baranyában is bírságoltak már a rendőrök

2020. április 09. csütörtök 08:51

Közös sörözés kijárási korlátozáskor? Baranyában is bírságoltak már a rendőrök

A kijárási korlátozás dacára sokan a szabadban élvezik a jó időt. Ez normál körülmények között egy színes, pozitív hírnek számítana, de veszélyhelyzet idején aggasztó a kisebb-nagyobb csoportosulások látványa. A baranyai rendőröktől megtudtuk, megyénkében is figyelmeztettek, feljelentettek és bírságokat is kiszabtak amiatt, hogy egyesek megszegték a kijárási korlátozás szabályait.


A kormány döntése értelmében március 28-án kijárási korlátozás lépett hatályba Magyarországon, így az otthonát mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el, ezek közé tartozik többek közt a munkába járás, a bevásárlás vagy éppen a gyógyszer kiváltása.

Az idősek védelmében pedig azt a szabályozást hozták, hogy az élelmiszert árusító üzletekben, a gyógyszertárakban és a drogériákban 9 és 12 óra között csak a hatvanöt évnél idősebbek tartózkodhatnak. A korosztályba tartozók az említett helyeket csak ebben az időintervallumban látogathatják.

A piknikezést és a haverokkal való közös sörözést persze nem említi kivételként a rendelet, az elmúlt napokban azonban Pécs több pontján - például Kertvárosban vagy a Tettyén - kis túlzással majális hangulat volt. Akadt is bőven feladata emiatt a járőröknek.

Érdeklődésünkre a rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy március 28-a és április 5-e között Baranyában összesen harminchét esetben alkalmaztak figyelmeztetést a kijárási korlátozás előírásainak megszegése miatt. Mint megtudtuk, tizenhárom helyszíni bírságot is kiszabtak, ötvenegy alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek a zsaruk.

Kérdésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, tapasztalataik szerint a korlátozó intézkedések bevezetése óta kevesebben vannak az utcákon, a többség betartja az új szabályokat. Az ő együttműködésüket ezúton is köszönik.

Sajnos azonban akadnak olyanok, akik nem követik előírásokat. Ellenük - a járvány terjedésének lassítása, megakadályozása érdekében - szankciókat alkalmaztak, és a jövőben is így járnak majd el.


Képünk illusztráció. 

Palotás Péter - Fotó: MTI