Kővári János lép szorítóba a nemzeti oldal jelöltjeként az egyik pécsi választókerületben

2021. október 25. hétfő 15:47

Kővári János lép szorítóba a nemzeti oldal jelöltjeként az egyik pécsi választókerületben

Kővári János, az ÖPE elnöke lesz a Fidesz jelöltje a jövőre esedékes országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP jelöltje az egyik pécsi (hivatalos nevén: Baranya megyei 1. számú)  választókerületben, értesült lapunk.  

 

 

Kővári János a pécsi Kertvárost, Gyódot, Keszüt, Kökényt, Pécsudvart és Pogányt is magában foglaló egyéni választókerületben indul jövőre a nemzeti oldal jelöltjeként az országgyűlési mandátumért.

Lapunk információi szerint az erről szóló hivatalos bejelentés a közeli jövőben várható.

Kővári János alapítója, később alelnöke, jelenleg pedig elnöke az Összefogás Pécsért Egyesületnek (ÖPE).

A politikusnak jelentős rutinja van abban, miképpen lehet legyőzni baloldali vetélytársait.

A 2009-ben tartott - Toller László halála miatt kiírt - időközi választás választás második fordulójában az érvényes szavazatok 88,3 százalékát szerezte meg, egyik ellenfele a szocialista Tóth Bertalan volt. Az alacsony részvételi arány miatt azonban az időközi országgyűlési választás második fordulója érvénytelen lett.

2010-ben újra rá szavaztak a legtöbben, a voksok 50, 09 százalékát behúzva nyert egyéni képviselői mandátumot. (Tóth Bertalan 24, 55 százalékos eredményt ért el.)

A 2005 óta önkormányzati képviselőként is tevékenykedő Kővári János 2019-ben Pécsett a balliberálisok közös jelöltjét legyőzve szerzett újabb egyéni képviselői mandátumot a pécsi közgyűlésben, ahol az ÖPE-KDNP frakcióját vezeti.

 

 

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)