Kővári azt javasolja a balliberálisok polgármesterjelöltjének, hogy ismerkedjen Péccsel

2019. július 31. szerda 13:00

Kővári azt javasolja a balliberálisok polgármesterjelöltjének, hogy ismerkedjen Péccsel

Közleményben reagált Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke  Péterffy Attila, a baloldal polgármester-jelöltje Facebook-bejegyzésére. 

 

 

"Bejegyzésében, ahol ő térdig érő gazban álldogált, s amely szemmel láthatóan a városon kívül készült, az autóút mellet, azt állítja, hogy Pécs közterületein nem nyírják a füvet, nincs rendben tartva. Javasoljuk Péterffy úrnak, hogy mindenekelőtt ismerkedjen meg Pécs városával, melynek területei a Pécs tábla határain belül találhatók, s ezen belül az önkormányzat csak az egyik tulajdonos.

Egészen biztos nem tulajdonosa a város főútjainak, különösen bevezető útjainak és az azt határoló területeknek. Tehát ahol ő megállt, a KRESZ szerint egyébként tilos helyen, budapesti otthonából Pécsre érkezvén a főút szélén, nos az biztosan nem Pécs közterülete.

De ha már szóba hozta, akkor itt leírjuk, hogy Pécsett 2,5 millió négyzetméter közterületet gondoz az önkormányzat cége, a BIOKOM. E zöld területeken, az aktív időszakban 12-szer kaszálják a füvet, tehát kb.2 hetenként. Ezenkívül közel 50 ezer virágot ültettek ki, ezer fát ültettek, a többi 40 ezer mellé. Minden évben ezenkívül egy héten át tartó közösségi faültetés is van.

Sőt, az idén az Erőmű által letarolt erdőterületek pótlásaként 150 ezer fát ültet a BIOKOM. Végül itt kell megjegyeznünk, hogy mindezek mellett hamarosan meghirdetjük azt a lakossági pályázatot is, amelynek keretében a pécsiek 30 millió forint önkormányzati támogatást kapnak a környezetükben lévő zöldterületek fejlesztéséhez.

Ez nemcsak szöveg, ahogy Péterffy teszi, s főleg nem a várost lejárató módon, hanem ezek a tettek Pécsért! Köszönjük a BIOKOM munkatársainak és a cselekvő pécsieknek hogy zöldebbé és szebbé tesszük együtt a városunkat", olvasható Kővári János közleményében.

EQM