Komlói viszonteladótól szerezte be az árut egy drogdíler

2024. június 24. hétfő 17:52

Komlói viszonteladótól szerezte be az árut egy drogdíler

Nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélt egy kábítószerrel és új pszichoaktív anyagokkal kereskedő férfit a Szekszárdi Törvényszék hétfőn. 

 

 

A bíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elsőfokú, nem jogerős döntés szerint a húszas éveiben járó vádlott 2021 augusztusa és 2022 júniusa között a tolnai vármegyeszékhelyen árulta a drogot és a pszichoaktív anyagokkal kevert vagy átitatott, zennek, biofűnek, varázsciginek nevezett dohányt.

A vásárlók telefonos, illetve internetes alkalmazáson adták le megrendeléseiket, az illegális anyagokat a férfi otthonában vették át.

Kiemelték, hogy a vádlott az "áru" egy részét ismeretlen forrásból, a többit egy komlói lakostól szerezte be, és a bűncselekménnyel több mint 2,5 millió forint bevételhez jutott.

A bíróság a férfit jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt mondta ki bűnösnek.

A törvényszék több mint 2,5 millió forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, és rendelkezett arról, hogy legkorábban a büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételesen szabadságra.

A vádlott tudomásul vette az ítéletet, az ügyész és a védő három munkanap gondolkodási időt tartott fenn

MTI