Komáromi-feljelentés: döntésre vár

2011. február 14. hétfő 12:38

Komáromi-feljelentés: döntésre vár
Megérkezett a Baranya Megyei Főügyészséghez Komáromi István beadványa a pécsi buszok eladásával kapcsolatban, erősítette meg Petréteiné Malomsoki Csilla, és várhatóan a héten eldől, vizsgálat indul-e hűtlen kezelés gyanújával dr. Tóth Bertalan és Kőhegyi István MSZP-s politikusok ellen. Úgy tudjuk, várhatóan a baranyai főügyészség és a megyei rendőrkapitányság is elfogultságot jelent majd be, így nem Baranyában mondják ki a végső szót.

Mint a Pécsi Újság múlt héten megírta, Komáromi István, egykori MSZP-tag, aki decemberig a Pécs Holding Felügyelő Bizottságának tagja volt, két szocialista politikus, a volt alpolgármester dr. Tóth Bertalan és az ex-országgyűlési képviselő, Kőhegyi István elleni beadványában hűtlen kezelés gyanúja miatt kérte vizsgálat indítását dr. Varga-Koritár György főügyésztől.

Mint azt Petréteiné Malomsoki Csillától, a megyei főügyészség helyettes vezetőjétől hétfőn megtudtuk, napokon belül elbírálják a beadványt, így a héten eldőlhet, hogy a hatóság elrendeli-e a nyomozást az ügyben.

Hivatalosan meg nem erősített információink szerint mind a Baranya Megyei Főügyészség, mind pedig a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságot jelent majd be, ezért várhatóan másik megyében születik döntés a feljelentéssel kapcsolatban.

Mint ismert, Keczer László, a PK Zrt. vezérigazgatója ellen ugyenebben az ügyben már vádat emeltek, az első tárgyalásra a jövő héten kerül sor.

P. P.