Kocsikat fosztogatott egy pécsi hajléktalan, lecsukták

2019. december 05. csütörtök 13:35

Kocsikat fosztogatott egy pécsi hajléktalan, lecsukták

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy Pécs területén élő, hajléktalan férfi letartóztatását egy hónapra négy rendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége és kétrendbeli üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett lopás gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított társaival 2019. július 7. és 2019. október 23. napjai között Pécs területén parkoló - több esetben nyitott - gépkocsikból műszaki eszközöket, készpénzt, használati tárgyakat, szerszámokat tulajdonított el, ezzel összesen 450.000 forint kárt okozott, míg a rongálással az egyik gépkocsiban 10.000 forint kárt okozott.

A gyanúsítottat az egyik alkalommal a gépkocsi tulajdonosa tetten érte, az eltulajdonított tárgyakat az elkövető visszaadta, így az okozott kárból 120.000 forint megtérült.

A gyanúsított büntetett előéletű, vele szemben más büntetőeljárások is folyamatban vannak, alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett. Az ülésen a védő nem volt jelent, neki három napja van az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék