Kiverte a biztosítékot Péterffy a pécsieknek küldött uszító kampánylevele

2020. április 22. szerda 15:24

Kiverte a biztosítékot Péterffy a pécsieknek küldött uszító kampánylevele

A pécsiek nem számíthattak a kormány segítségére, egyedül kellett a védekezést megszervezniük, írta Pécs balliberális polgármestere, Péterffy Attila abban a levélben, amit a város polgárainak küldött a szájmaszkokhoz mellékelve. Soltész Miklós államtitkár szerint ez az állítás tárgyszerűen hamis, Barkóczi Csaba, a nemzeti oldal pécsi közgyűlési képviselője szerint pedig a kormány elleni uszításnak is felfogható a levél.

 

Ezekben a napokban kapják meg a pécsi polgárok Péterffy Attila küldeményét, amelyben két szájmaszk mellett egy irományt is találnak. 

Akik már kézhez kapták a levelet, azok közül jó néhányan megdöbbentek a tartalmán.

A balliberális városvezető ugyanis a kampánylevélben többek között az írta, "pécsiként a helyzetünket súlyosbítja, hogy gyakorlatilag magunkra maradtunk, a kormánytól eddig nem számíthattunk segítségre". A levélben szerepelt többek között az is, hogy így egyedül kellett megszerveznie a védekezést az önkormányzatnak.

Lapunk információi szerint többen is arra készülnek, hogy visszaküldik a feladónak Péterffy levelét a maszkokkal együtt, s a tiltakozás más módját is mérlegelik.

A nemzeti oldal politikusai szintén kiakadtak a levél tartalmán.

Barkóczi Csaba, a Fidesz-KDNP közgyűlési képviselője a Hír TV-nek nyilatkozva azt mondta, uszításnak is felfogható az iromány.

- Megdöbbentő és ízléstelen. Különösen ebben a helyzetben, amikor összefogásra lenne szükség, s nem a város megosztására.

Nem hagyta szó nélkül a történteket  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára sem, aki szerdán a Baptista Szeretetszolgálattal közösen adott át több ezer maszkot és hajhálós-maszkos, izolációban használható védőeszközt, valamint jelentős mennyiségű immunerősítő készítményt a karitatív szervezet pécsi szeretetotthonában.

Újságírói kérdésre válaszul azt mondta, érthetetlennek tart egy ilyen levelet, és az állítás, hogy a kormány magára hagyta Pécset, tárgyszerűen is hamis.

Hozzátette, csak az utóbbi napokban a digitális mérőeszközök mellett 150 ezer maszk, 100 ezer kesztyű és 300 arcpajzs érkezett Pécsre. Emellett működik egy koronavírust kutató akciócsoport a pécsi illetőségű Dr. Jakab Ferenc vezetésével, amely már most komoly eredményeket ért el. Inkább erre kéne büszkének lenni, mintsem hogy magyarázkodni kelljen egy ilyen levél miatt.

- Tévúton jár az, aki nem fogja fel az országban tapasztalható összefogás jelentőségét, és ez ellen akar kampányolni - fogalmazott az államtitkár, aki egyben a veszélyhelyzet idején a karitatív szervezetek munkáját segítő és összekötő Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is.


Képünkön: Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke (j) az adományokat mutatja, balról Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke (b) és Gyuró Anikó Katalin intézményvezető (k) a pécsi Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthona előtt koronavírus-járvány idején, 2020. április 22-én.

 

M. B. - Fotó: MTI/Sóki Tamás