Kiskorú fiúra támadt egy baranyai férfi, elítélték

2024. június 24. hétfő 15:22

Kiskorú fiúra támadt egy baranyai férfi, elítélték

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános előkészítő ülésen meghozott ítéletével a  vádlottat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt egy év hat hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi haragudott a fia osztálytársára, a 2009. április 30. napján született kiskorú fiúra, mivel azt hallotta róla, hogy a fiának kábító hatású anyagot kínált megvételre.

A vádlott 2023. augusztus 8. napján 21 órakor ittas állapotban a lakóhelyén tartózkodott egy baranyai községben, amikor meglátta a szomszéd háznál a kiskorú sértettet, ezért kiment az utcára, majd a ház előtti járdán állva odahívta magához a fenti ház lépcsőjén ülő fiút azzal, hogy beszélni akar vele.

A kiskorú sértett odament a vádlotthoz, aki ekkor kiabálva számonkérte rajta, hogy miért árul drogot a fiának, amit a sértett tagadott, mire a vádlott ideges lett és egy alkalommal meglökte őt. A sértett a lökés miatt megijedt és beszaladt a szomszéd ház udvarára.

A vádlott utánament, és az udvar közepén elkapta, megfogta a pulóverét és annál fogva kirángatta a sértettet a ház előtti járdára, majd a járdán szitkozódások közepette tovább rángatta a házáig, ahol - miközben továbbra is fogta a sértett pulóverét - nekilökte a házához tartozó kerítésnek.

A vádlott ezt követően felszólította a sértettet, hogy várja meg a kerítésnél, amíg kihozza a láncfűrészt. Ezt hallva a sértett ellökte a vádlott kezét és futva elhagyta a helyszínt.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék