Kátyút látott Pécsett? Törött padot? Mostantól tudathatja a város vezetésével

2023. május 24. szerda 16:31

Kátyút látott Pécsett? Törött padot? Mostantól tudathatja a város vezetésével

Elindult Pécs Közösségi Térképe, hogy végre a város szolgálja az embereket, ne az emberek a várost címmel tartott sajtótájékoztatót Csizmadia Péter, Pécs Fidesz frakciójának vezetője szerdán.

 

 

- A BioVáros Egyesület segítségével és hatékony együttműködésével sikerült megalkotnunk Pécs Közösségi Térképét. Az a célunk ezzel, hogy mi, pécsiek egy jobb városban élhessünk. Mi ugyanis hiszünk abban, hogy egy városnak kell szolgálnia a benne élőket, és nem az embereknek kell szolgálniuk az önkormányzatot - jelentette be Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője.


A Közösségi Térkép célja, hogy bürokratikus akadályok nélkül, bárki azonnal, könnyen és egyszerűen jelezni tudjon egy olyan városi problémát - tűnjön az bármilyen apróságnak is, amely a közösség életét megnehezíti.

Lehet ez egy törött pad, kiálló és balesetveszélyes térkövek, kátyúk és úthibák, letört mászóka, elszakadt láncú hinta, gazos járdák és közterek, macska- és kutyapiszokkal teli homokozó, stb. Bármit fel lehet tölteni a térképre egy fotóval, amiről a pécsiek úgy gondolják, nem csak őket zavarja, hanem azt a közösséget is, ahol élnek.

- Egyelőre azt tudjuk vállalni, hogy a pécsiek jelzései alapján minden esetben hivatalos formában is felhívjuk majd a városvezetés, illetve az önkormányzat, vagy szolgáltató cégek figyelmét az adott problémára - magyarázta Csizmadia Péter, aki szerint folyamatosan nyomon fogják követni, hogy az önkormányzat mit tesz a probléma megoldása érdekében.

Csizmadia Péter azt mondta, ha rajtuk fog múlni, akkor a Közösségi Térképet hivatalosan is beintegrálják majd az önkormányzat működésébe, hogy automatizmussá váljon a pécsiek által jelzett problémák minél gyorsabb megoldása.

A frakcióvezető közölte, a BIOKOM együttműködését is kezdeményezik a programban, mert szeretnék elérni, hogy a pécsiek által bejelentett problémákat folyamatosan nyomon kövesse a városüzemeltetésért felelős cég is, hogy hatékonyan tudjon segíteni a városlakóknak.

A Pécsi Közösségi Térkép egyelőre a www.pecskt.hu webcímen érhető el, de hamarosan androidra és iPhone-ra is letölthető és telepíthető applikáció formájában is elkészül, a még egyszerűbb használhatóság miatt.

A térkép igen egyszerűen működik (ide kattintva képes segítséggel ellátott útmutatót is kaphat):

Egy példán keresztül elmagyarázzuk, mennyire könnyű és egyszerű használni a Közösségi Térképet. A példánkban egy veszélyes kátyú szerepel, ami már hónapok óta éktelenkedik az utcánkban.

1. Fotózza le a telefonjával, vagy bármivel a kátyút.
2. Nyissa meg a térképet és kattintson a BEJELENTEM gombra.
3. Töltse ki értelemszerűen a mezőket.
4. Fontos, hogy igyekezzen beírni a pontos utca és házszámot (lehetőség van geolokáció, vagyis helyadatok alapján, automatikusan is bejelölni a pontot a térképen), mert a térkép ez alapján fogja elhelyezni a „kátyút".
5. Töltse fel a fotót - a megadott mezőben.
6. Adja meg az email címét, ha szeretné tudni, hogy mi a sorsa a jelzésének és mikor oldják meg a problémát. Fogadja el az adatkezelési tájékoztatót.
7. Nyomja meg a BEKÜLDÖM gombot és már készen is van.

Ezután látni fog egy rövid tájékoztató üzenetet arról, hogy egy operátor fogadta a jelzését, amelyet egy gyors vizsgálat után élesít is, azaz bárki számára láthatóvá teszi a térképen a bejelentett problémát.

Igyekeztek a legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldást kínálni a tervezéskor.

Csizmadia Péter arra biztatta a pécsieket, hogy használják bátran a közösségi térképet!

 

Forrás: EQM