Kannában tárolt zugpálinkára bukkantak egy vendéglátóhelyen a NAV baranyai revizorai

2024. február 16. péntek 07:27

Kannában tárolt zugpálinkára bukkantak egy vendéglátóhelyen a NAV baranyai revizorai

A NAV baranyai munkatársai a szerelmesek napján, vármegye-szerte ellenőrizték a közterületen árusítóknál a nyugtaadási kötelezettség teljesítését, és a foglalkoztatottak bejelentését.

 

 

A próbavásárlások virágokra, illetve Valentin-napi ajándékokra irányultak, és örvendetes, hogy az 57 vizsgálatból mindössze 3 esetben állapítottak meg szabálytalanságot a revizorok.

Az egyik, nyugtaadási kötelezettségét nem teljesítő virágos viszont már másodszor követte el ugyanazt a mulasztást, ezért emelt összegű bírságra számíthat.

Ezen a napon gyakran előfordul, hogy a párok vendéglátóhelyeken ünnepelnek, így a NAV ellenőrzési palettájáról sem hiányozhattak az éttermek, presszók, pizzériák.

Egy harkányi vendéglátóhelyen a revizorok kannás és pillepalackos kiszerelésben több liter, igazolatlan eredetű házi pálinkát, valamint több palack márkás alkoholterméket találtak, mely italokat lefoglalták, és jövedéki eljárást indítottak.

A NAV tavaszi akciósorozata a nemzetközi nőnapon, majd anyák napján is folytatódik, érdemes tehát szárazon tartani a nyugtatömböket és pénztárgépeket!

Forrás: NAV