Jó ütemben halad az újhegyi orvosi rendelő építése - Még év vége előtt elkészül

2019. szeptember 14. szombat 13:10

Jó ütemben halad az újhegyi orvosi rendelő építése - Még év vége előtt elkészül

Nagyon jól haladnak a Pécs- Újhegyen épülő orvosi rendelő munkálataival a kivitelezők. A korszerű, könnyen megközelíthető, két házorvosi praxisnak helyet adó intézményt várhatóan már az év végére birtokba vehetik az újhegyiek. 

 

 

A több mint 130 millió forintos zöldmezős beruházás tavasszal indult meg. Az egészségügyi intézmény kulcsfontosságú az egyre fiatalodó városrész számára, hiszen az Újhegyen élő csaknem hatezer ember gyorsabban és egyszerűbben jut majd orvosi ellátáshoz.

Őri László, alpolgármester és Haász János a terület önkormányzati képviselője pénteken járta be a munkaterületet.

A helyszínen a városvezető kiemelte, az elmúlt időszakban Haász János, Újhegy lakóit eredményesen képviselve olyan fejlesztéseket hozott tető alá a városrészben, mint például a Homokvölgyi út, a Deák Ferenc utca felújítása, vagy épp a Hegedűs János utcai átjárószakasz megépítése, melynek köszönhetően az újhegyiek gyorsabban és kényelmesebb tudnak bejutni a városba.

Mindemellett az újhegyiek biztonsága érdekében térfigyelő kamerákat is elhelyeznek a városrészben a képviselő közbenjárásának köszönhetően.

- Az épülő rendelő kiemelkedik a fejlesztések közül, a tervek között pedig az is szerepel, hogy a felnőtt-háziorvosi rendelő mellé a jövőben gyermekorvosi rendelő is létesüljön - mondta az alpolgármester.

Haász János elmondta, az új rendelő központi helyen épül. Így az idősek és a betegek is könnyen megtudják majd közelíteni, emellett kiemelte, hogy természetesen parkolókat is kialakítanak a rendelő mellett, ugyanis a parkolás Újhegy szűk utcáin nem mindig a legkönnyebb feladat.

Mint mondta, az építkezés jól halad, a rendelő műszaki átadásának határideje december vége, azonban várhatóan már korábban el fog készülni.

 

Forrás: Pécs önkormányzata