Ismert pécsiek osztják meg karácsonyi gondolataikat a Pécs TV új műsorában

2018. november 30. péntek 14:12

Ismert pécsiek osztják meg karácsonyi gondolataikat a Pécs TV új műsorában

Advent idején címmel indított meghitt, ünnepi témájú beszélgetős műsort a Pécs TV, melyben ismert pécsiek osztják meg adventi és karácsonyi gondolataikat, történeteiket, adott hírt róla a PécsMa.hu 

 

Érdemes lesz az adventi időszakban is a Pécs TV-re kapcsolni, ugyanis a karácsonyvárás meghitt heteiben a városi televízió egy új beszélgetős műsort indít, stílszerűen Advent idején címen. Az adventvasárnapokon először 12.15-kor, majd pedig aznap este 18.30-kor (ismétlés) és utána hétköznapokon 17:00-kor (ismétlés) jelentkező, adventi díszletbe „öltöztetett" félórás műsor célja egy sajátosan pécsi szemszögből rámutatni arra, hogy miért is a karácsony a legszebb, legjobban várt ünnepünk.

Müller-Takács Nikolett, a Pécs TV projektvezetője elmondta, hogy advent időszakában, karácsonyra készülve a pécsieknek talán a legfontosabbra nincs ideje: arra hogy egy kis időre megálljanak, és elgondolkodjanak azon, mit is ünnepelünk karácsonykor.

- Mi a Pécs TV-nél úgy gondoljuk, hogy egy meghitt beszélgetés olyan ismert pécsiekkel, pécsi közszereplőkkel, akiket általában hivatásuk gyakorlása közben, munkavégzés során látunk, segít abban, hogy leüljünk egy kicsit, és közösen elmélkedjünk azon, miért is várjuk a karácsonyt. A műsor vendégeivel olyan fontos, érdekes karácsonyi témákról beszélgetünk, mint például hogy mit jelent számukra az advent és a karácsony, mi számukra az ünnepek üzenete, hogyan ünneplik a karácsonyt, van-e valamilyen különleges ünnepi szokásuk, kedves karácsonyi emlékük, mennyiben késztetik őket számvetésre az ünnepek és mit gondolnak arról, hogy a karácsony egyre jobban összefonódik az ajándékvásárlással - mondta Müller-Takács Nikolett.

Az Advent idején első adását december 2-án, advent első vasárnapján láthatják a pécsiek, Arató Réka műsorvezető Nagy Imre irodalomtörténésszel, Betlehem Józseffel, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettesével beszélgetett. December 9-én Földényi Gabriella, a Pécsi Jótékony Nőegylet vezetője, Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas néprajzkutató, valamint Vári Attila kétszeres olimpiai- és világbajnok vízilabdázó lesz a Pécs TV műsorának vendége.

A következő vasárnap, december 16-án Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművésszel, Hoppál Péter országgyűlési képviselővel és Tillai Aurél Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas karnaggyal beszélget Arató Réka. December 23-án, advent utolsó vasárnapján pedig Uzsalyné Pécsi Rita zenepedagógus, Györfi Anna színésznő és Őri László, Pécs alpolgármestere lesz az Advent Idején vendége.

Képünkön: Arató Réka és vendégei, Tillai Aurél, Uhrik Teodóra és Hoppál Péter.

Forrás: PécsMa.hu