Indul az aláírásgyűjtés: négy vetélytársa lehet Vári Attilának a pécsi polgármesteri posztért

2019. augusztus 23. péntek 12:41

Indul az aláírásgyűjtés: négy vetélytársa lehet Vári Attilának a pécsi polgármesteri posztért

A jelenlegi állás szerint a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) pécsi polgármesterjelöltjének, Vári Attilának négy riválisa lehet. A pécsi balliberálisok Péterffy Attilát, az LMP Kóbor Józsefet, a Mi Hazánk Sándor Zoltánt indítja, s függetlenként száll szorítóba Pap András, az MDF egykori képviselője. 

 

A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

Az októberi önkormányzati választásra a jelölteknek és jelölőszervezeteknek ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges - a település nagyságától és a választás típusától függően különböző számú - érvényes támogató aláírást.

Pécsett a polgármesterjelölteknek ötszáz, a képviselői posztra pályázóknak - a választókerület népességétől függően 61 - 74 aláírásra van szükségük, ezeket legkésőbb szeptember 9-ig lehet begyűjteni.

A baranyai megyeszékhelyen a jelenlegi állás szerint öten indulnak el a polgármesteri posztért, s várhatóan négy szervezet, pártszövetség állít egyéni képviselőjelölteket.

A Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület Vári Atillát, a pécsi balliberálisok Péterffy Attilát, az LMP Kóbor Józsefet, a Mi Hazánk Sándor Zoltánt indítja, s függetlenként száll szorítóba Pap András, az MDF egykori képviselője.

A nemzeti oldal mellett a balliberálisok, az LMP és a Mi Hazánk jelentette be eddig, hogy minden választókerületben állít egyéni jelölteket.

 

 

M. B.