Indul a Rozé Fesztivál: kétnapos bulira várják mától a népet Villányba

2019. július 12. péntek 09:09

Indul a Rozé Fesztivál: kétnapos bulira várják mától a népet Villányba

Hétvégére a rozé bor karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal, RozéMaratonnal, nagyszínpadi koncertekkel, gyerekprogramokkal, hajnalig tartó utcabállal és a villányi borvidék legjobb rozé boraival várja vendégeit a Villányi Rozé Fesztivál. 

 

 

A kétnapos nemzetközi hírű ingyenes rendezvényt a bor városába nyaranta visszatérő sok ezer vendég a nyár „legrózsaszínűbb" rozé-ünnepeként is emlegeti. Ilyenkor nem csak a város és a Villány körüli borvidék pompázik rózsaszínben, hanem a látogatók közül sokan rózsaszínbe öltözve érkeznek. 

Mindezt nem csak a közel harminc kitelepülő borászat rozé borai kedvéért teszik, hanem a kreatív öltözékek fontos főszereplői az egyre népszerűbb „buli-futóversenynek", a „RozéMaratonnak" is, ahol a legkreatívabb rózsaszín öltözéket viselők értékes díjakat nyerhetnek.A több ezer futót vonzó RozéMaraton versenyzői zenés felvonulás kíséretében szombaton 16.30 órakor rajtolnak majd el a Rendezvénytérről.

A fesztivál színpadi programjai péntek este az Intim Torna Illegál zenekar koncertjével kezdődnek, amit az EnterTrain Party Band utcabálja követ.

Szombat este 18.30-tól a Blahalousiana zenekar, majd 21 órától a többszörös Fonogram-díjas magyar énekesnő és előadóművész, Pásztor Anna zenekara, az Anna & The Barbies zenekar koncertjével várják a szervezők a közönséget.

A szombati RozéMaratonra és a FutaVillány versenyekre regisztrálni pénteken 11 óráig a helyszínen és a fesztivál honlapján is lehet. www.villanyiborfesztival.hu/roze

EQM