Így változik a távolsági buszok menetrendje a hosszú, ünnepi hétvégén

2019. június 07. péntek 08:15

Így változik a távolsági buszok menetrendje a hosszú, ünnepi hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvégén változik a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje. A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni. 

 

Június 7-én, pénteken a hét utolsó munkanapjának és iskolai előadási napjának, míg szombaton, június 8-án a szabadnapoknak megfelelő menetrend szerint közlekednek a járatok.

Június 9-én, vasárnap és június 10-én, hétfőn a munkaszüneti napoknak megfelelő menetrend lesz érvényben. Pünkösdkor a bevásárlóközpontok zárva tartása miatt a járatok nem érintik az áruházi megállóhelyeket.

Június 11-én, kedden már az iskolás munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

Ezeken a napokon az átlagos hétvéginél nagyobb utasforgalom várható, ezért kérjük utasainkat, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a busztársaságok honlapján. A megnövekvő forgalom miatt érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online is kényelmesen megváltható.

Az így vásárolt menetjegy kinyomtatható, vagy felszálláskor erre alkalmas készüléken az autóbusz-vezetőnek felmutatható a VOLÁNBUSZ, a DAKK és az ÉNYKK járatain.

Forrás: DDKK