Igazoltatás: nyolc ittas sofőrből háromnak jogsija se volt

2018. május 14. hétfő 10:00

Igazoltatás: nyolc ittas sofőrből háromnak jogsija se volt

Az elmúlt hétvégén több esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholteszter az igazoltatott sofőröknél Baranyában. 

A rendőrök az 5701-es számú úton, a mároki elágazásánál igazoltatták 2018. május 11-én 7 óra körül azt a személygépkocsit vezető férfit, akinél felmerült az ittasság gyanúja, ezért előállították további mintavételre.

Szintén személygépkocsival közlekedett az a férfi, akit május 12-én 4 óra körül Pécsett, a Fazekas Mihály utcában igazoltattak a rendőrök. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre, amely során az orvos megállapította az alkoholos befolyásoltságot.

Ugyanezen a napon 15 óra körül Pécsett, a Bacsó Béla utcában kettő sofőrrel szemben is intézkedtek a rendőrök ittasság gyanúja miatt. Mindkét sofőrt előállították további mintavételre, mert a velük szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott. Egyikük még vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Sombereken és Egyházasharasztiban is pozitív lett az alkoholteszter május 12-én, az esti órákban igazoltatott két férfinál, őket is előállították a rendőrök további mintavételre. Az egyik sofőr nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Pécsett, a Bokor utcában igazoltattak a rendőrök 2018. május 13-án 2 óra körül egy gépkocsivezetőt, akinél szintén felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt is előállították további mintavételre.

Május 13-án 22 óra 30 perckor Egyházasharasztiban igazoltattak a rendőrök egy járművezetőt, akivel szemben az alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, ezért őt is előállították további mintavételre. Az intézkedés során az is kiderült, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A rendőrök a nyolc járművezetővel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

Forrás: BMRFK