Hurrá, ha minden jól megy, pénteken délután már csobbanhatunk a Pollack strandon!

2019. június 13. csütörtök 18:24

Hurrá, ha minden jól megy, pénteken délután már csobbanhatunk a Pollack strandon!

A tervezettnél egy héttel később, de pénteken minden bizonnyal végre kinyit a pécsi Pollack strand - tudtuk meg a népszerű fürdő üzemeltetőjétől. A közeljövőben a környéken ismét építkezés kezdődik, de ez várhatóan nem zavarja majd a csobbanni vágyókat.


Sokan szomorúan vették tudomásul, hogy hiába a tartósan harminc Celsius-fok feletti hőmérséklet, nem nyitott ki a Pollack strand. A fürdő kedvelőinek van egy jó hírünk: a tervek szerint pénteken már várják a vendégeket.

Tóvári Sándor, a létesítmény üzemeltetője lapunk megkeresésére elmondta, az elmúlt napokban folyamatosan érdeklődtek náluk a nyitás időpontjáról. A korábbi elképzelések arról szóltak, hogy június elején már fogadhatnak csobbanni vágyókat, ám az időjárás közbeszólt. Mint megtudtuk, a rengeteg csapadékot hozó időszak hátráltatta a medencék festési munkálatait, így nagyjából egy hét csúszásban vannak.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai kedden vízmintát vettek a strandon, ennek vizsgálatával várhatóan péntek délelőtt végeznek. Tóvári Sándor munkatársunknak azt ígérte, amennyiben mindent rendben találnak a szakemberek, már aznap, tehát 14-én délután kinyitnak.

A környéken zajló építkezések befejeződtek, ám a közelben egy újabb kezdődik: a Bálicsi úton egy lakóparkot húznak fel. A beruházást végző vállalkozó elzárta a területet, így az ott zajló munka várhatóan nem zavarja majd a fürdőzőket.


Palotás Péter - Fotó: facebook