Hova lett a pénz? Kozármisleny általános tartaléka állítólag nem éri el a 400 ezer forintot

2019. szeptember 20. péntek 17:19

Hova lett a pénz? Kozármisleny általános tartaléka állítólag nem éri el a 400 ezer forintot

Kozármisleny gazdasági helyzetének átvilágítása a célja a Porta Pannónia Egyesületnek, mivel szerintük a város általános tartaléka nem éri el a négyszázezer forintot. 

 

A Porta Pannónia Egyesület pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott többek között, hogy a város pénzügyi helyzetéről a napokban egy független polgármesterjelölt a saját közösségi oldalán tett közzé adatokat.

Pohl Imre képviselő erre támaszkodva tételesen felsorolta, milyen bevételei voltak a városnak az elmúlt öt évben, amelyek csaknem egymilliárd forintot tesznek ki. Hozzátette, hogy ugyanakkor az önkormányzat általános tartaléka a friss adatok szerint nagyjából 380 ezer forint, a céltartaléka pedig közel 124 millió forint, a kettőt pedig nem lehet összemosni.

- Az önkormányzati képviselői mandátumok megszerzésére irányuló összefogásunk első pontja kifejezetten arra irányul, hogy világítsuk át a város gazdasági helyzetét - jelentette ki Jarjabka Ákos, az egyesület elnöke.

Varga Éva képviselő elmondta, hétfőn közmeghallgatást tartottak volna, az azonban elmaradt. Jövő kedden pedig rendes testületi ülés lenne, ehhez viszont még nem kapták meg a szükséges anyagokat.

- Azt szeretnénk elérni, legyen még egy utolsó közmeghallgatás a választások előtt, hogy a polgárok feltehessék kérdéseiket - mondta el a képviselő. - Emellett szeretnénk megtartani egy utolsó testületi ülést a nyilvánosság biztosításával, mert a kozármislenyiek így kaphatnak objektív képet a város gazdasági helyzetéről.


EQM - Fotó: Dittrich Éva