Horvátország enyhíthet néhány korlátozáson

2021. január 25. hétfő 14:49

Horvátország enyhíthet néhány korlátozáson

A kedvező járványügyi trendek alapján Horvátország enyhíthet a koronavírus-járvány megfékezésére hozott egyes korlátozásokon, ha nem jelenik meg az országban a vírus Nagy-Britanniában azonosított új változata - mondta hétfőn Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője. 

 

 

Sajtótájékoztatóján Bozinovic kiemelte: a jelenlegi járványügyi intézkedések január 31-ig vannak érvényben, mindazonáltal úgy vélte: még nem jött el az ideje a nagy enyhítéseknek.

Vili Beros egészségügyi miniszter vasárnap a sajtónak úgy nyilatkozott: első körben kinyithatnak a sportközpontok és az edzőtermek, valamint megkezdődhet a tantermi oktatás az általános iskolák felső tagozatos osztályaiban. Az alsó tagozatosok a múlt hétfőtől már járhatnak iskolába.

Horvátországban az utóbbi 24 órában 134 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta számuk elérte a 229 054-et.

Egy nap alatt 32 újabb beteg halt bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a halottak számát 4859-re emelve. Kórházban 1485 beteget ápolnak, közülük 138-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív esetek száma 2519.

Zágrábban elhunyt egy 10 éves gyermek, akinél úgynevezett sokszervi gyulladás (MIS-C) alakult ki. A kisfiút csütörtökön szállították kórházba magas lázzal és erős hasi fájdalommal, három nappal később belehalt a Covid-betegség súlyos szövődményeibe.

MTI