Hollandiából hozta a kokaint egy pécsi drogfutár

2021. december 03. péntek 10:48

Hollandiából hozta a kokaint egy pécsi drogfutár

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2021. május hónapjától anyagi ellenszolgáltatás fejében egy társa megbízására több ízben Hollandiába utazott és onnan a társa által beszerzett, továbbértékesítésre szánt kábítószert a társa lakóhelyére vagy tartózkodási helyére szállította.

November 29-én a gyanúsított a társa lakcímére ment egy bérelt tehergépkocsival, ott felvette társát, majd a járművel Hegyeshalomnál elhagyták Magyarország területét és 2021. december 1-jén, a hajnali órákban érkeztek vissza az országba a gyanúsított társának lakóhelyére, ahol rendőri intézkedés alá vonták a gyanúsítottat.

Ennek során a tehergépkocsi pótkerekéből 2 db, egyenként 1 kilogrammot meghaladó tömegű, téglatest alakú csomagban, kábítószergyanús anyagot - előzetes szakvélemény szerint kokaint -foglaltak le, melynek kokainbázis tartalma eléri a jelentős mennyiség alsó határát.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették, így a határozat végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék