Hárommillió forintos adománnyal segíti a pécsi cég a koraszülötteket és a beteg gyermekeket

2019. szeptember 09. hétfő 10:16

Hárommillió forintos adománnyal segíti a pécsi cég a koraszülötteket és a beteg gyermekeket

Koraszülötteken és beteg gyerekeken segítő alapítványoknak adott át összesen hárommillió forintot idei családi napján a pécsi Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. A támogatott szervezeteket a cég munkavállalóinak szavazatai alapján választották ki. 

 

 

A Hauni Hungaria rendszeres támogatója a helyi közösség érdekében dolgozó, fontos
ügyeket támogató és rászorulókon segítő alapítványoknak és más szervezeteknek. Az év legnagyobb haunis rendezvényén, az immár 20. éve megszervezett, 2-3000 fős, szeptember eleji családi napon hagyományosan nagyobb összegű adományokat ad át a vállalat.

Ezúttal beteg gyerekeken és koraszülötteken segítő alapítványok vehették át az 1-1 millió forintot - méghozzá a haunis munkavállalók szavazatainak köszönhetően.

„Felelős nagyvállalatként természetesen fontos számunkra, hogy a magunk eszközeivel
támogassuk a gyárnak otthont adó közösséget. Pénzbeni és természetbeni adományokkal, önkéntes munkával egész évben sokféle szervezetet igyekszünk segíteni.

A családi napi adományozást az teszi különlegessé, hogy a pályázó alapítványok közül a kollégák szavazhatnak az általuk legfontosabbnak tartottakra. Hiszen a jótékonyság valamennyi haunis közös ügye, fontos, hogy a magukénak is érezzék" - foglalta össze Katona Gábor ügyvezető a részleteket.

A Gyermekklinika Intenzív Centruma mellett működő Beteg Újszülöttekért Alapítvány egy új orvosi műszerre fordítja az egymilliót. „Az újszülötteknél időként előfordul a sárgaság, amit egy bilirubin nevű anyag felhalmozódása okoz és akár súlyos következményei is lehetnek.

Az új műszerrel bőrön keresztül, vérvétel nélkül nagy pontossággal mérhetjük a bilirubin szintjét, így fájdalommentesen tudjuk követni a csecsemők állapotát és ha szükséges, beavatkozni" - beszélt terveiről Dr. Nagy Éva, az alapítvány elnöke.

"A Koraszülöttek és Újszülöttek Egészségéért Alapítvány a pécsi Szülészeti és
Nőgyógyászati Klinika Neonatológiai Tanszék fejlesztésére fordítja a Hauni adományát.

Dr. Funke Simone tanszékvezető elmondta, hogy a cél egy, a koraszülöttek lélegeztetésére kifejlesztett berendezés beszerzése. „Az idő előtt született babák tüdeje még nem erősödik meg eléggé, ezért speciális, „tüdőbarát" géppel lehet őket biztonságosan lélegeztetni.

A támogatás lehetőséget teremt, hogy bővítsük egy ilyennel a klinika eszközparkját" -
magyarázta a terveiket a tanszékvezető asszony.

A harmadik támogatott szervezet a Gyermekedért Alapítvány, akik rendellenességgel
született gyerekeknek és családjuknak segítenek. Egy olyan központ létrehozását tervezik, ahol személyre szabottan érhetőek el a gyerekek számára a szükséges kezelések.

„A programunk hangsúlyos eleme az érzelmi prevenció és a családközpontú szemlélet
kialakítása. Arra törekszünk, hogy összehangolt korai fejlesztéssel javítsuk a fejlődési
zavarral élő gyerekek életminőségét és közben támogassuk a családjukat is. A Hauni
egymilliós adománya nagy segítséget nyújt ehhez a munkához" - mutatta be a
tevékenységüket Perlaki Mónika alelnök.

EQM