Háromezer jegyet oszt szét az önkormányzat az óriáskerékre - Van itt pénz, kérem szépen

2020. október 21. szerda 08:57

Háromezer jegyet oszt szét az önkormányzat az óriáskerékre - Van itt pénz, kérem szépen

A rászoruló pécsi családok is élvezhetik a város legújabb látványosságát, közölte Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

 

 

Azt írta, a városvezetés elkötelezett az iránt, hogy a belváros és a Zsolnay negyed turisztikai kapcsolatát erősítse, ezzel is segítve a Király utca keleti végén működő vállalkozásokat. 

Amikor az óriáskerék tulajdonosa helyszínt keresett a látványosságnak, felkaroltuk a kezdeményezést, és a fentiek miatt a Lánc utcától délre eső területet javasoltuk. Az 50 méter magas óriáskereket a vállalkozó saját üzleti kockázatára üzemelteti majd október 21-étől jövő év májusáig.

A látványosság tulajdonosa az önkormányzattal közösen, szakértők bevonásával választotta ki a Belvároshoz és a Zsolnay negyedhez közeli forgalmas helyszínt, amelyért havonta 160 ezer forintos bérleti díjat fizet a városnak. A bérleti megállapodás részeként a vállalkozó ezen felül összesen 3000 darab ingyenes belépőjegyet biztosít a pécsi önkormányzat részére.

 

Arra kértem kollégáimat, hogy dolgozzák ki annak a részleteit, hogy ezeket az ingyenes belépőket maradéktalanul pécsi rászoruló családok kaphassák meg. Célom, hogy ennek a felajánlásnak köszönhetően azok a hátrányos helyzetű pécsiek is élvezhessék a különleges látványosságot, akik más módon nem juthatnának a városban mindeddig egyedülálló élményhez.

A jegyek kiosztásának részleteiről, arról, hogy pontosan kik és milyen módon juthatnak az ingyenes belépőkhöz, a későbbiekben tájékoztatom a pécsieket."

Azt pedig már csak mi tesszük hozzá: az ingyenes belépőjegyek csak a leendő tulajdonosaiknak nem kerül pénzbe, az önkormányzatnak igen, mivel minden bizonnyal azok árát levonva állapították meg a bérleti díjat.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva