Három bemutatóval készül a hamarosan induló évadra a Bóbita Bábszínház

2019. augusztus 26. hétfő 12:22

Három bemutatóval készül a hamarosan induló évadra a Bóbita Bábszínház

Három bemutató lesz a pécsi Bóbita Bábszínházban a jövő évadban, az intézmény emellett csaknem húsz darabot tart műsoron az előző évadokból - tájékoztatta a társulat az MTI-t hétfőn. 

 

Az intézmény írásos összegzésében emlékeztetnek arra, hogy a baranyai megyeszékhelyen működő társulat a 2018/2019-es évadban 266 előadást mutatott be a közönségnek, csaknem 34 ezren nézték meg a darabokat, közülük mintegy ötezren bérletet váltottak.

Az ősszel induló új évadban három bemutatót tartanak, elsőként Papp Melinda A lilahajú tündér című, négy éven felüli gyermekeknek szóló bábelőadást viszik színre októberben.

Az évad következő bemutatója a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi rendezésében a Ki lakik az asztal alatt? című csecsemőszínházi játék lesz jövő év januárjában, majd Jean-Francois Bladé meséje nyomán a Varsányi Péter által írt A hollókirály című, négy év felettieknek szóló darabot mutatják be márciusban.

Az intézmény az eddig megszokottaknak megfelelően vendégelőadásoknak is otthont ad az évadban. A Kerek Perec Társulat a Párnamesék című csecsemőszínházi előadást viszi színre már ősztől, míg a társulat a KL Színházzal és a Magamura Alkotóműhellyel koprodukcióban a Sárkányölő Sebestyént mutatja be jövő év januártól.

Az összegzésben kitérnek arra, hogy az új évadban Arató Máté bábszínész személyében új taggal bővül a társulat, aki a távozó Kalocsányi Gergelyt váltja az intézménynél.

A műsoron tartott, korábbi évadokban bemutatott tizennyolc előadás között egyebek mellett a Lúdas Matyi, a Robin Hodd, a Hamupipő, a Torzonborz, a rabló és Az ördögszántotta hegy című darabok is szerepelnek.

MTI