Gyász és könnyek a mohácsi testületi ülésen: Szekó József helye már üresen maradt

2019. szeptember 27. péntek 15:52

Gyász és könnyek a mohácsi testületi ülésen: Szekó József helye már üresen maradt

Pénteken kora délután megtartotta az eredetileg reggelre összehívott ülését a mohácsi képviselő-testület. Ugyan döntéseket is hoztak, azonban Szekó József, Mohács polgármesterének tragikus halála miatt érzett döbbenet és a gyász járta át a lelkeket. 

 

 

Pénteken reggel fél kilenckor kezdődött a helyhatósági választások előtti utolsónak tervezett képviselő-testületi ülés, ám az élet átírta a forgatókönyvet.

Szekó József, Mohács polgármestere nem jelent meg a kezdésre, elérhetetlennek bizonyult, ezért az ülést berekesztették.

Nem sokkal később érkezett a lesújtó hír, hogy a polgármesterre holtan találtak rá.

Az ülést - mivel több olyan előterjesztés is szerepelt a napirendek sorában, amelyekről a döntést a város súlyos érdeksérelme nélkül nem lehetett halogatni - délután kettőre ismét összehívták.

Mindeközben a városházára kikerült a fekete zászló, s a hivatal lépcsőjén is gyűlni kezdtek a virágok.

Az érkező képviselők megrendülten léptek az épületbe, majd a tanácskozásnak helyet adó terembe, a legtöbben egy szót sem szóltak, még egymáshoz sem, de a tekintetük mindent elárult: egyszerűen felfoghatatlan, ami történt.

Aztán dr. Csizmadia Csaba alpolgármester megnyitotta az ülést, arra kérve a képviselőket, hogy egy perc csenddel, felállva adózzanak Szekó József emléke előtt.
Súlyos hatvan másodperc volt ez, még a meglett férfiak is elmorzsoltak egy-egy könnycseppet a polgármester üresen maradt székére pillantva.

Az ülést ezt követően megtartották, ám a gyász és a döbbenet ezúttal minden mást felülírt.

Máté Balázs - Fotó: Löffler Péter