Földre vitte a biztonsági őröket a pécsi bolti tolvaj

2023. január 30. hétfő 15:43

Földre vitte a biztonsági őröket a pécsi bolti tolvaj

Ruhát és műszaki cikkeket lopott egy férfi két pécsi üzletből, majd a biztonsági őrökkel is dulakodott, végül a testvére adatait adta meg. Kiderült, az utóbbira volt is oka.

 

 

A biztonsági őrök tartóztattak fel egy férfit 2023. január 27-én az egyik pécsi bevásárlóközpontban, mert észrevették, hogy a boltból ruhát akart lopni. A 26 éves férfi épp kilépett az üzletből, amikor az őrök megállították.

Annak érdekében, hogy a lopott árut megtartsa, az elkövető dulakodni kezdett az biztonságiakkal, mindhárman a földre kerültek, végül az őrök a rendőrök megérkezéséig visszatartották a férfit.

A rendőrök a hátizsákjának átvizsgálása során nem csak a lopott ruhát találták meg, hanem kiderült, hogy egy másik boltból származó fülhallgató és hangszóró is van nála.

Az intézkedés során a testvére adataival próbálta meg igazolni magát, azonban a trükkre hamar fény derült. Kiderült, nem véletlenül próbálkozott félrevezetni a rendőröket, ugyanis ellene a Pécsi Törvényszék kitartottság és garázdaság büntette miatt is elfogatóparancsot adott ki.

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták gyanúsítottként, ahol elismerte a bűncselekmény elkövetését. Kihallgatását követően a rendőrök az elfogatóparancsnak megfelelően a szabadságvesztés letöltése érdekében átadták őt a Baranya Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetnek.

Ellene rablás bűntett elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Forrás: BVRFK