Figyelem! Hétfőtől már a nyári menetrend szerint közlekednek a pécsi buszok

2019. június 14. péntek 11:40

Figyelem! Hétfőtől már a nyári menetrend szerint közlekednek a pécsi buszok

Azt tanácsoljuk, ne rutinból, a megszokott időben induljanak el a buszhoz, június 17-én, hétfőn ugyanis életbe lép a nyári menetrend. 


Az iskolai tanítási szünet kezdetével átalakul a buszos közlekedés a városban, hiszen ebben az időszakban csökken az utaslétszám. A pécsi önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, hogy hétfőtől a járatok lényegében a korábbi nyári, valamint minimális eltérésekkel a karácsony és újév közötti időszak csökkentett munkanapi menetrendjéhez hasonlóan indulnak és érkeznek.

Ami a konkrétumokat illeti: munkanapokon reggel a Fagyöngy utcából induló 122, 123 (123Y) és 124-es járatok a Táncsics Mihály utcát nem érintik, helyette a meglévő 22, 23 (23Y), illetve a 24-es útvonalán közlekednek. Reggel Kertvárosból egy 3E járat is elérhető lesz ebben az időszakban. Munkanapokon reggel, tehát hat és nyolc óra között a 31-es helyett 32-es számú buszok indulnak a Főpályaudvarról.

Egyszerűsítik a hálózatot

A pécsi önkormányzatnál kérdésünkre azt közölték, hogy a változtatások célja a vonalhálózat egyszerűsítése, valamint a beérkezett igények alapján az utazókat kedvezőbben kiszolgáló menetrend kialakítása volt.

Nyáron a szabad- és munkaszüneti napokon az Egyetemváros környékén alacsonyabb utasforgalom tapasztalható. Emiatt 13.43-tól a 103-asok helyett 3-as járatok közlekednek. A 41-es és a 42-es vonalon az utasoktól beérkezett jelzések alapján a BIOKOM Nonprofit Kft. szakemberei felülvizsgálták a menetrendet. Ennek eredményeképpen a szabad- és munkaszüneti napokon Nagyárpádra óránként lehet majd eljutni, illetve kétóránként elérhetőek lesznek a Kanizsai Dorottya úttól északra lévő megállóhelyek is.

Mint megtudtuk, az utasok kérésére átalakítják a kelet-nyugati (25-29-es) vonalak rendszerét. A módosított számozásnak köszönhetően könnyebben ki lehet majd igazodni a különböző járatok között. A 25-ös például a Budai Állomás és a Benczúr Gyula utca között csak szombat délelőtt közlekedik, érintve a Dózsa György utcát is. A 28Y jelzés megszűnik, helyette 29-es buszok közlekednek a II-es rakodótól Gyükésig - csak ebben az irányban. A 29Y-os járatot egy időre szintén elfelejthetik az utasok.

A teljes menetrend elérhető a Tüke Busz Zrt. honlapján.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva (archív)