Felsősöknek rendezett hittanversenyt a Pécsi Egyházmegye

2018. május 17. csütörtök 07:30

Felsősöknek rendezett hittanversenyt a Pécsi Egyházmegye

Negyedik alkalommal szervezett hittanversenyt a Pécsi Egyházmegye felső tagozatos hittanosoknak. A középpontban idén a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra állt. 

Az egyházmegyei hittanversenyen május 10-én 32 csapatban 125 gyermek és az őket kísérő hitoktatók vettek részt. A pécsi székesegyházi, gyárvárosi és Jézus-szíve plébániák mellett a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolából és a pécsi görögkatolikus parókiáról is érkezett egy-egy csapat, továbbá a döbröközi, pécsváradi, kozármislenyi, egerági és mohácsi plébániák is képviseltették magukat.

A verseny témáját ebben az évben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus adta, így a tanulók már hetekkel ezelőtt megkezdték a felkészülést a 2020-as budapesti eseményre. A megmérettetés során a versenyzőknek árnyjátékkal kellett megjeleníteniük egy-egy, az Oltáriszentséghez kapcsolódó szentírási történetet, majd a feladatlapokon a 2020-as NEK imádságának, logójának ismeretéről kellett számot adniuk. Az 1938-as, korábbi budapesti kongresszus főbb eseményeivel sem ártott tisztában lenniük, és a nemrég boldoggá avatott Brenner János életrajzában is alaposan el kellett mélyedniük a diákoknak. A délelőttöt ostyatervezés zárta, minden csapat papírra álmodhatta az eseményhez szerintük leginkább illő ünnepi szentostyát.

A versenyen 5-6. és 7-8. osztályos korcsoportban is az első három legtöbb pontszámot elérő csapat részesült jutalomban, de senki nem ment haza üres kézzel.

Forrás: PEM