Évek óta az interneten árult drogot egy pécsi férfi, most elkapták - Videó!

2024. április 25. csütörtök 15:30

Évek óta az interneten árult drogot egy pécsi férfi, most elkapták - Videó!

A rendőrök őrizetbe vettek egy pécsi férfit, aki az interneten árult drogot.

 

 

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai hétfőn délután egy 48 éves helyi férfit fogtak el Pécsett, majd előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2022 márciusa óta drogot árult két internetes oldalon. A legálisnak álcázott webshopok létrehozása óta több mint kilencezer rendelést adtak le, amelyekkel a férfi több mint 74 millió forint bevételre tett szert.






Elfogásakor a rendőrök nagy mennyiségű - postai feladásra összekészített, bedobozolt, megcímzett - kábítószergyanús anyagot találtak az autójában. Ezt követően kutatást tartottak a férfi lakásában is, ahol a webshopok üzemeltetéséhez szükséges elektronikai eszközöket, csomagolással együtt több mint bruttó 54 kilogramm kábítószergyanús anyagot, csomagolóanyagot, valamint a webáruházakban meghirdetett egyéb eszközöket - őrlőket, kulcstartókat, táskákat - találtak, és foglaltak le.

A dílert őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz ellene a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Kezdeményezték a letartóztatását is, amelyet a bíróság április 25-én elrendelt. A teljes fogyasztói kör feltérképezése jelenleg is tart.

 

Forrás: police.hu