Erotikus képekkel zsarolta ismerősét egy pécsi férfi

2019. október 24. csütörtök 09:02

Erotikus képekkel zsarolta ismerősét egy pécsi férfi

A Pécsi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a sértett neki megküldött fényképeivel zsarolta azért, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. 

 

 

A sértett fiatal nő egy olyan országos társkereső oldalon ismerkedett meg a vádlottal, ahol férfiak anyagi támogatást biztosítanak fiatal lányoknak.
A vádlott és a sértett közötti üzenetváltás során a férfi kilátásba helyezte, hogy a sértettet anyagilag támogatná szexuális aktus fejében.

A beszélgetés során a fiatal sértett szexuális jellegű fényképeket küldött a vádlottnak.

Néhány nap elteltével Pécsett találkoztak, ahol szexuális kapcsolat is létrejött közöttük.

Ezt követően a férfi az ígért pénzt nem fizette ki a sértettnek, aki végül többszöri üzenetváltás után megszakította a kapcsolatot a férfival.

A férfi azonban ezt követően további üzeneteket küldött a sértettnek, melyben kilátásba helyezte, hogy amennyiben további szexuális kapcsolat nem lesz közöttük, akkor a nála lévő fényképeket elküldi a sértett családjának, iskolájának. A férfi mindemellett azzal is zsarolta a lányt, hogy a róla készült videókat feltölti egy pornográf jellegű videómegosztóra.

A sértett ezek után feljelentést tett.

A vádlott cselekménye a szexuális kényszerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1 - 5 évig terjedő szabadságvesztés.

MTI