Épületenkénti hőközpontokat alakított ki a PÉTÁV

2015. június 01. hétfő 17:10

Befejeződött a PÉTÁV 2014-ben kezdődött hőközpont átalakítási programja, amelynek keretében hat szolgáltatói tömbhőközpont helyett 48 új, épületenkénti hőközpontot alakított ki a társaság. A PÉTÁV Kft. az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében 275,17 millió forint támogatást nyert a beruházás megvalósításához a KEOP-5.4.0/12-2013-0009 számú projekt keretében.

Az új technológiának számtalan előnye van. A korszerűsítéseknek köszönhetően minden épület önállóan szabályozható lett, jelentősen csökken a hálózati energiaveszteség és a villamosenergia-felhasználás.

A kisebb egységeket ellátó hőközpontok rugalmasabban tudják kielégíteni az egyedi fogyasztói igényeket, az új vezetékhálózat kiépítésével a szolgáltatás biztonságosabbá vált.

Pécs város és a PÉTÁV Kft. fontos célkitűzése, hogy a pécsi távhőfogyasztók részére versenyképes és korszerű szolgáltatást nyújtson, ezért a PÉTÁV egy 15 éve tartó korszerűsítési program keretében fokozatosan alakítja át a műszakilag elavult és gazdaságtalan tömbhőközpontokat egyedi hőközpontokká, a jelenlegi projekt ennek a korszerűsítési programnak a részeként valósul meg.

A projekt alapvető célja az energiafelhasználás csökkentése és ezen keresztül az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése volt. Az 1647 lakást érintő beruházás megvalósításának köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkenésének éves átlagos mértéke 307 tonna CO2 ekvivalens kibocsátás, ez azt jelenti, hogy a beruházás a klímavédelemhez is hozzájárul.

A projektről bővebb információt a www.petav.hu oldalon olvashatnak.

 

Forrás: PÉTÁV Kft.