Elütöttek egy fiatal lányt, kinevették, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak

2018. május 15. kedd 09:22

Elütöttek egy fiatal lányt, kinevették, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik gépkocsival elütöttek egy fiatal lányt, azonban ezt követően segítséget nem nyújtottak neki. 

A két férfi 2017. októberében Nagyharsány községben közlekedett egy személygépkocsival, melyet egyikük vezetett, míg a másik mellette foglalt helyet.

Az egyik parkolóban hátramenetet hajtottak végre, azonban figyelmetlenségből nem észlelték a parkolóban az útpadkán ülő sértettet. Tolatás közben a gépkocsival elütötték a sértett lányt, miközben barátnője kiabálni kezdett a gépkocsiban ülőkkel.

Ekkor a sofőr a gépkocsiból kiszállt, majd a kiabáló lány tájékoztatta a sofőrt, hogy az autóval nekiment barátnőjének. Erre a férfi kinevette, majd rövid szóváltást követően elhajtott társával a helyszínről.

A sértett a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. A két elkövető a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a baleset során megsérült sértettnek.

A sofőr cselekménye a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének, míg társa cselekménye ezen bűncselekmény vétségének a megállapítására alkalmas.

 

Forrás: Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség