Eltakaríttatta a kormányhivatal a szeméthegyeket a Komló és Mánfa közötti útszakasz mentéről

2021. október 19. kedd 16:04

Eltakaríttatta a kormányhivatal a szeméthegyeket a Komló és Mánfa közötti útszakasz mentéről

Összesen 80 tonna illegálisan elhelyezett hulladéktól tisztította meg szombaton a BIOKOM NKft. a Komló és Mánfa közti útszakaszt a Mecsekben a Baranya Megyei Kormányhivatal megbízásából, közölte a társaság.

 

 

Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása fontos cél a BIOKOM NKft.-nél, ahol folyamatosan dolgoznak mind a kisebb gócpontok, mind pedig a nagyobb lerakatok felszámolásán. Legutóbb, október 16-án a Komló és Mánfa közötti útszakaszon, illegálisan elhelyezett hulladékot szállították el a társaság munkatársai, ezúttal a Baranya Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának megbízásából.

A területet csaknem 2 tonna zöldhulladéktól és 78 tonna műanyag hulladéktól tisztították meg. Hogy ez milyen hatalmas mennyiség, azt jól jelzi, hogy az elszállítást 13 fordulóval tudták megoldani.A gépi rakodási munka kivételével minden szükséges feladatot a BIOKOM NKft. munkatársai végeztek el.

Nem ez volt az első eset, hogy a társaság nagyobb területen számolta fel az illegális hulladéklerakókat. Ez év februárjában a Kórház utca 6. alatti, mára már lakatlan épület környéke tisztult meg a szeméttől, márciusban István-akna környékéről, májusban pedig a Pécs-Romonya összekötő út melletti területekről szállították el az illegális hulladékot, de Györgytelepen és az egykori Zsolnay-labdarúgópályán is felszámolták a lerakatokat.

Az illegális hulladéklerakás elleni harcot a BIOKOM NKft. által kihelyezett vadkamerák is segítik, jelenleg összesen 11 figyeli a lerakás szempontjából frekventált területeket, és további öt kamera beszerzése folyamatban van.

A társaság augusztusban telepített vadkamerát a nagyárpádi buszfordulóhoz, a Hársfa lakóparkhoz, az Edison utca - Gomba utca kereszteződéséhez, a Donátusi út - Aranyhegyi dűlő kereszteződéséhez, a Fábián Béla utcai buszfordulóhoz, a Magyarürögi úton a Lajkó utcai szelektív gyűjtőszigethez, a Corvin utcába és a Pákolitz István utcába, a Vásárcsarnok északi oldalán lévő tömbparkolóba, valamint a Huszár utca - Mezőszél utca kereszteződéséhez. A kamerákat a Pécsi Közterület-felügyelet figyeli, és többször volt már példa arra, hogy a hatóság a felvételek alapján indított eljárást az illegális szemetelők ellen.

Forrás: Biokom