Elszívott egy füves cigit, aztán maszkot húzott és bestiálisan kirabolt egy idős asszonyt

2018. november 29. csütörtök 10:14

Elszívott egy füves cigit, aztán maszkot húzott és bestiálisan kirabolt egy idős asszonyt

A Pécsi Járásbíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletével rablás bűntettében és magánlaksértés bűntettében mondott ki bűnösnek egy férfit, aki brutálisan bántalmazott és kirabolt egy idős asszonyt Pécsett.

 

A bíróság a vádlottat 7 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 15.500 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben és kötelezte 1.911.026 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi 2017. július 18. napjáról július 19. napjára virradó éjszaka hajléktalanként tartózkodott Pécs közterületein.

Miután két sört és egy füves cigarettát elfogyasztott, a hajnali órákban kerékpáron közlekedett, majd elhatározta, hogy egy családi házba bemegy azért, hogy onnan értékeket tulajdonítson el. A vádlott kerékpárjával megállt az idős nő háza előtt és fejére egy maszkot húzott. Kerékpárját hátrahagyva átmászott a kerítésen és az udvari fészerhez ment, amelynek ajtaját kinyitotta és magához vett egy kisbaltát. Ezt követően a házhoz ment, és a bejárati ajtó mellett található ablak üvegét a baltával betörte, majd ezen az ablakon bemászott a házba.

A sértett hajnali 4 órakor felébredt és a mellékhelyiségbe indult, amikor észrevette, hogy a vádlott a házában tartózkodik. Meglátta, hogy a számára ismeretlen férfi a fürdőszobába ment, ezért a nála lévő járóbotját maga elé tartva utána lépett és rákiabált, hogy mit keres a házában.

A vádlott ekkor a sértett porszívójának fejjel ellátott műanyag csövét magához vette és azzal az idős sértettet két alkalommal megütötte. A sértett a nála lévő bottal védekezni próbált. A vádlott a porszívócsövet ekkor eldobta, majd a sértettel dulakodni kezdett, akit ennek során az előszobában a földre vitt. A vádlott ezt követően egy pokrócot vett magához, azt négy részbe hajtva a kiabáló sértett fejére szorította úgy, hogy közben a sértettet a nyakán fojtogatta és fejét a pokróccal a földnek szorítva tartotta. A sértett a fejét oldalra hajtva kapott csak levegőt, miközben a vádlott mintegy 5 percen keresztül szorította a pokróc alá és közölte a sértettel, hogy megfojtja.

A vádlott a sértett többszöri kérésére abbahagyta tevékenységét, majd megkérdezte a sértettet, hogy hol a pénz és a hálószobában kutatni kezdett. A szekrényben megtalálta a sértett pénztárcáját, amelyből 6.000 forintot vett magához. Ezután a sértett táskáját is megtalálta, onnan egy másik pénztárcából 500 forintot vett ki, ám ezt kevésnek találta, ezért a sértettet arról kérdezte, hogy hol tartja a pénzét.

Hogy a sértett bizalmát megnyerje, a vádlott egy pohár vizet is töltött neki. A sértett közölte, hogy nincs több pénze, a nyugdíját még nem vette át. Kérte a vádlottat, hogy hagyja békén, és azt mondta, ha nem bántja tovább, neki adja a fülbevalóját. A vádlott az egyik arany fülbevalót kivette a sértett füléből, a másikat maga a sértett adta át a vádlottnak. Miután a vádlott eltulajdonította a sértett 20.250 forint értékű fülbevalóját és 6.500 forint készpénzét, a házból távozott úgy, hogy a bejárati ajtót a benne lévő kulccsal kinyitotta, majd kerékpáron a belváros felé indult. A vádlott a fülbevalókat még aznap egy zálogházban értékesítette. A vádlottat a rendőrség aznap délután elfogta, és egészen az ítélethozatalig letartóztatásban volt.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be enyhítés végett, így a bíróság határozata nem jogerős.

Képünk illusztráció.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: Pixabay