Elsötétült a pécsi tv-torony, napok óta nem működik a díszkivilágítás

2021. január 04. hétfő 08:33

Frissítve: 2021. január 04. hétfő 13:38

Elsötétült a pécsi tv-torony, napok óta nem működik a díszkivilágítás

Frissítve: az önkormányzat szerint ma, hétfő este már működni fog. Az előző esztendő utolsó napjai óta nem működik a pécsi tv-torony díszkivilágítása, mindössze az építmény jelzőfényei láthatók. 

 

Még az előző városvezetés kezdeményezésére kapott különleges fényfestést a pécsi tv-torony, amikor is az ünnepek idején díszkivilágítást, más napokon "sima" díszbe öltözött az építmény.

Néhány napja azonban nem üzemel a fényfestés, csak a torony jelzőfényei voltak láthatók.

Megkérdeztük az önkormányzatot, mi ennek az oka, amint válaszolnak, frissítjük írásunkat. 

Mindenesetre nem ez az első, kivilágítással kapcsolatos baki. 2019-ben, október 23-án komoly felháborodást okozott, hogy nem - a nemzeti ünnepekkor megszokott - nemzeti színekben, hanem vörösben pompázott a pécsi tv-torony, tavaly kék színű fényfestést kapott.

Frissítve:

az önkormányzat a következőt válaszolta megkeresésünkre:

A TV-torony fényjátékát vezérlő egységet 30 napra előre lehet programozni, csak a helyszínen. A december elején feltöltött program lejárt, a két ünnep közötti időszakban a TV-toronyban lévő vezérlőegységhez nem lehetett hozzáférni, ezért az új, januárra vonatkozó programot az ünnep utáni első munkanapon, vagyis a mai napon töltik fel a rendszerbe. Mindez azt jelenti, hogy hétfőtől újra működik a TV-torony díszkivilágítása.  

Képünk archív felvétel.

 

M. B.