Elrajtolt az idei első, pécsi egyetemi fesztivál - Öt nap, 170 program, 300 közreműködő

2021. január 25. hétfő 12:24

Elrajtolt az idei első, pécsi egyetemi fesztivál - Öt nap, 170 program, 300 közreműködő

Virtuálisan csempészi vissza a mindennapjainkba a pécsi hallgatói életérzést az Irány a PTE! Kultúrfeszt. Beck Zoli főz és zenéről beszélget, megtudhatjuk Tibi atya titkait, találkozhatunk a Halott Pénz tagjaival, Dibusz Dénessel, Michelisz Norberttel, beülhetünk szakmai beszélgetésekre, felvételi tájékoztatókra, szülői fórumokra. 5 nap alatt 10 kar 170 programja vár, közel 300 szereplővel.  

 

A Pécsi Tudományegyetem tíz karán több mint háromszáz képzéssel várja a következő tanévben felsőoktatási tanulmányaik színhelyéül Pécset választó fiatalokat. A sokszínű, minőségi képzést nyújtó, 650 éves hagyományaira büszke pécsi felsőoktatás azonban sokkal több, mint pusztán a tanulmányok elvégzése. Pécsi egyetemistának lenni egyedülálló és örök életre meghatározó élmény.

Az utóbbi egy év rendkívüli körülményei a megszokottól eltérő megoldásokat is életre hívnak: ilyen kreatív, új rendezvény kezdődik január 25-én, hétfőn: ez az Irány a PTE! Kultúrfeszt.

- A nyílt napokon, online iskolalátogatásokon elsősorban a felsőoktatási jelentkezésről és a tanulmányokról tudtuk tájékoztatni a leendő egyetemistákat. Az egyetemet azonban csak kevesen tudták megérezni, sajnos élőben most sem tudjuk megmutatni, de az online térben, legalább virtuálisan kitaláltunk egy másfajta élményt. A Kultúrfeszt alatt 5 nap alatt 10 karunk 170 programot szervezett, közel 300 szereplő részvételével - mondta el Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kapcsolati igazgatója.

A hivatalos tájékoztatók, szakmai beszélgetések, szülői fórumok mellett szinte minden olyan megjelenik, amiben majd Pécsett is részük lesz a leendő gólyáknak: gasztronómia, koncertek, színház, sport, tánc, kiállítás és számos más interaktív esemény várja őket ebben az öt napban.


- Azt szeretnénk, ha ebben a néhány napban virtuálisan átélnék, milyen pécsi egyetemistának lenni, hogy egy sikeres felvételi után felkészülten érkezzenek meg hozzánk szeptemberben - tette hozzá Hegedüs Réka, a hazai beiskolázási marketing vezetője. - Ez azonban nem csak nekik szól, hiszen várjuk a szülőket, a tanárokat, jelenlegi és egykori egyetemi polgárainkat is, hogy ismét együtt lehessünk egy kicsit, ismerős helyszíneket idézzünk fel, ismerős arcokat mutassunk meg Magyarország első egyetemén.

Az Irány a PTE! Kultúrfeszt alatt a résztvevők találkozhatnak a Halott Pénz tagjaival, főz és beszélget Beck Zoli, a 30Y fontembere, Tibi atya titkairól Tóth Máté mesél, sőt kóstolunk kávét és csokit, élőben játszik a Playback Színház, sakkozhatunk a Pécsiközgáz dékánjával, szó esik tehetséggondozásról, külföldi ösztöndíjakról, koncertezik a PTE Brass Band - de velünk lesz Dibusz Dénes, autót vezet Michelisz Norbert, megmutatjuk, mi az a Nyitott Egyetem vagy a PTE hangja, míg a fesztivált Nash K dj szettje zárja pénteken este.

Mindez csak néhány kiragadott programelem, hiszen az Irány a PTE! Kultúrfeszt egy hétbe sűríti mindazt, amiért mindenki pécsi akar lenni.

Az Irány a PTE! Kultúrfeszttel kapcsolatos minden fontos információ elérhető a https://felveteli.pte.hu/kulturfeszt oldalon.

Forrás: PTE