Elítélték az ötször lecsapó pécsi táskarablót

2019. szeptember 27. péntek 09:52

Elítélték az ötször lecsapó pécsi táskarablót

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék csütörtökön megtartott nyilvános ülésen kihirdetett ítéletével rablás bűntette és 4 rendbeli lopás vétsége miatt halmazati büntetésül 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit. 

 

 

Ezzel a másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a Pécsi Járásbíróság 2019. március 21. napján kelt ítéletét lényegében helybenhagyta.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi 2018. február 24. és 2018. március 22. közötti időszakban, Pécs belvárosában, rendszeres haszonszerzésre törekedve járókelőket követett és azok táskáit erőszakos módon elvette, a sértettek készpénzének és értéktárgyainak megszerzése érdekében.

Miután a készpénzt és az értékeket megszerezte, a vádlott a táskákat menekülés közben egyéb tartalmukkal együtt eldobta.

Ilyen módon a vádlott összesen öt sértettől vette el a táskáját, többek között egy férfitől, aki idős koránál fogva nem tudott fellépni vele szemben.

Miután a vádlott az idős sértett vállán lévő táskát rángatni kezdte, kitépte azt a férfi kezéből, aki ennek hatására a földre esett, fejét az útburkolatba ütötte és ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett.

A vádlott cselekményeivel az öt sértettnek összesen 148.308 forint kárt okozott, melyből az eljárás során lefoglalással és a sértetteknek történt visszaadással 42.788 forint megtérül

Forrás: Pécsi Törvényszék