Elítélték a parkolóőrökre tüzet nyitó pécsi férfit

2019. június 14. péntek 13:57

Elítélték a parkolóőrökre tüzet nyitó pécsi férfit

A Pécsi Törvényszék csütörtökön megtartott nyilvános ülésén helyben hagyta a korábbi ítéletet, így két év négy hónapra megy börtönbe az a férfi, aki tavaly parkolóőrökre lőtt Pécsett.

 

A bíróság szerint a pécsi férfi 2018. március 21-én, a délutáni órákban, Pécsett, egy élelmiszerbolt előtt parkolt le, ahol nem váltott parkolójegyet. A férfi bement a boltba, és a vásárlást követően észlelte, hogy járművét egy parkolóőr nő ellenőrizte, majd a szélvédőjére bírságot akart elhelyezni, ezért a gépkocsit fényképezni kezdte.

A férfi kiabálva felelősségre vonta a parkolóőrt, csúnyán elküldte őt az autójától, trágár kifejezésekkel illette, majd azzal fenyegette, hogy szétveri a fejét, elvágja a torkát. A nő ezalatt telefonos kapcsolatban volt barátjával, aki szintén parkolóőrként volt szolgálatban egy gépjárművel, és azonnal a helyszínre sietett.

Miután az őr a gépkocsiból kiszállt, kérdőre vonta az ordítozó férfit, aki ekkor kissé lenyugodott. A két parkolóőr közölte a férfival, hogy ha vesz parkolójegyet és bemutatja, megszakítják a bírságolást, majd ezek után egy harmadik parkolóőr nő is a helyszínre érkezett.

A férfi végül a közelben lévő automatánál vett parkolójegyet, majd visszament a gépkocsijához és tovább szidalmazva a parkolóőröket, a jegyet a lábuk elé, a földre dobta.

Ezt az őrök szóvá tették, ezért a férfi hirtelen az első parkolóőr nőhöz lépett, akit bal kezével fejen ütött. A földre esett nőt társa felsegítette, a férfi eközben a gépkocsijába behajolt, kivette ötlövetű gáz-és riasztófegyverét, és azzal az őrök felé indulva lövéseket adott le. A lövések előbb a parkolóőr férfi felső karját és az első női parkolóőr jobb alkarját találták el, majd a férfi a harmadik parkolóőr nő felé fordult és két lövéssel hátba lőtte. Végül az első nő felé visszafordulva még egy alkalommal lövést adott le, de őt már nem találta el. A két nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, a másik férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlottat két év négy hónap börtönbüntetésre, valamint három évi közügyektől eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék.

Forrás: Pécsi Törvényszék