Elindítják az új pécsi vásárcsarnok építését, azzal kezdik, hogy lezárnak egy parkolót

2020. július 29. szerda 12:07

Elindítják az új pécsi vásárcsarnok építését, azzal kezdik, hogy lezárnak egy parkolót

Hamarosan megkezdődik az új pécsi vásárcsarnok kivitelezése, a munkálatok a jelenlegi csarnoktól délre eső területen zajlanak. Ezért a Zólyom utcai parkoló csütörtök 14 órától zárva tart, közölte az önkormányzat.  

 

 

A Zólyom utca helyett az Árpád híd alatt, a volt Boccaccio területén lévő parkolót tudják igénybe venni az autósok.

A beruházáshoz a területi- és településfejlesztési operatív program (top) pályázatán 2,5 milliárd forintot nyert el a város még 2016 végén, az akkori tervek szerint az összeg teljes egészében fedezte volna a beruházást.

 

 

A kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzésen múlt év nyarán - az előző városvezetés idején - hirdettek győztest, de a nyertes B Build & Trade Kft. valamivel több, mint hárommilliárd forintos ajánlata miatt kiegészítő forrás bevonása vált szükségessé.

Az önkormányzat a különbözet csökkentése érdekében tartalékforrásokat mozgósított, egyúttal többlettámogatási igényről szóló szerződésmódosítási kérelmet nyújtott be.

Utóbbi elbírálása még nem történt meg, az önkormányzat így addig maga biztosítja a hiányzó, közel 420 millió forintos plusz forrást, hogy megkezdődhessen az építkezés.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzés eredményességéről szóló tájékoztató szerint a több mint 13 ezer négyzetméteres telken megépíteni tervezett új pécsi vásárcsarnok 5600 négyzetméteres alapterülettel nyílik majd meg, és csaknem hetven parkolóhely és hűtőház tartozik majd hozzá.

 

 

 

 

EQM