Elhunyt Lusztig Péter, egykori pécsi MSZP-s képviselő

2021. április 20. kedd 00:10

Elhunyt Lusztig Péter, egykori pécsi MSZP-s képviselő

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy ma hajnalban, 75 éves korában elhunyt Pécs korábbi országgyűlési képviselője, volt Baranya megyei rendőrfőkapitány, a Magyar Szocialista Párt tagja, Lusztig Péter, közölte Facebook-oldalán az MSZP pécsi szervezete. 

 

Azt írták:

"Személyében egy precíz, éles eszű, intelligens, de szerény embert veszítettünk el, aki rengeteget tett nemcsak Pécsért, hanem az Európai Unióhoz való csatlakozással foglalkozó albizottság tagjaként, hazánk EU-s csatlakozásáért is.

Péter 1946-ban született Hőgyészen. Pécsett érettségizett. 1971-től 1974-ig a budapesti Rendőrtiszti Főiskola hallgatója, majd 1981-ben a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. 1967-től 1991-ig a Belügyminisztérium
alkalmazottja: operatív tiszt, alosztályvezető, főkapitány-helyettes, majd a rendszerváltás idején Baranya megyei főkapitány. 1991-ben ügyvédi szakvizsgát tett, a pécsi 19. sz. ügyvédi iroda munkatársa. A Magyar Jogász Szövetség és a Magyar Kriminológiai Társaság tagja.

Rendszeresen publikált a Belügyi Szemlében. 1989 októberében belépett a Magyar Szocialista Pártba.

1994-ben a pécsiek országgyűlési képviselőnek választották. A Parlamentben az önkormányzati és rendészeti állandó bizottság tagja, a rendészeti albizottság elnöke és az Európai Unióhoz való csatlakozással foglalkozó albizottság tagja volt, később pedig a Belügyminisztérium munkatársaként is dolgozott.

A Magyar Szocialista Párt pécsi szervezete részvétét fejezi ki a gyászoló családnak. Hiányozni fogsz, Péter. Nyugodj békében."

EQM