Elfogták a Magyarbólynál migránsokra várakozó embercsempészt

2019. szeptember 29. vasárnap 19:31

Elfogták a Magyarbólynál migránsokra várakozó embercsempészt

A szerb állampolgárságú férfit azzal gyanúsítják, hogy a szeptember 28-án Magyarbóly térségében elfogott 23 illegális migráns külföldre juttatásához akart segítséget nyújtani. 

 

A rendőrök szombaton 15 óra 45 perckor 23 határsértőt fogtak el. A Horvátországból illegálisan érkezett férfiak bangladesi, pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

 

A rendőrök a helyszín közelében egy várakozó autót is ellenőrzés alá vontak, amelynek vezetőjével kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a migránsok külföldre jutásában akart segítséget nyújtani.

Az autót vezető 40 éves szerb állampolgár nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, a csempészt pedig elfogását követően előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A férfit embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatását.

Forrás: BMRFK