Életre szóló acapella koncertélményt szerezhetnek

2018. május 15. kedd 13:30

Életre szóló acapella koncertélményt szerezhetnek

The Real Group és a Jazzation acapella koncertjén vehetnek részt az érdeklődők május 20-án, este hét órától, a Kodály Központban.  

A Real Group a világ egyik legismertebb professzionális acappella együttese, a stockholmi székhelyű csapatot „Chili Con Carne" című slágerük tette világszerte híressé. 1984-ben a Svéd Királyi Zeneakadémián alakult az együttes, a kezdetekkor az intézmény saját „szakot" hozott létre számukra, melyre maguk hívhatták meg tanáraikat. Diplomakoncertjüket teltház miatt meg kellett ismételni.

Az eltelt bő három évtized alatt a Real Group bejárta a világ legnagyobb színpadait, évről-évre turnézik Ázsiában és Amerikában is. Stílusok széles arzenálját felvonultató vokális repertoárjának és az élmény alapú kóruszenei oktatás terén kifejtett folyamatos munkájának köszönhetően a nemzetközi acappella-közösség meghatározó együttese.

A Jazzation 2005-ben alakult Budapesten, és ma Magyarország legismertebb jazz-acappella formációja. 2013-ban Grazban, 2014-ben az olaszországi Pinerolóban, 2015-ben Lipcsében nyerte meg a legrangosabb acappella versenyek nagydíjait. 2016-ban elnyerte az Independent Music Awards közönségdíját, 2017-ben „A Dal" című műsor kapcsán egy ország dúdolta a „Fall Like Rain"-t. Évről évre számos nemzetközi kurzus és fesztivál résztvevője Európában és Ázsiában is.

A Jazzation 2013-ban létrehozott meghívásos koncertsorozatában számos, külföldön megismert acappella együttest látott már vendégül Magyarországon és hozott létre velük közös produkciót. 2018 májusában a pécsi Kodály Központ ad otthon a Real Grouppal közös koncertnek, ahol a két formáció külön-külön és együtt is hallható lesz.

Jegyeket IDE KATTINTVA vásárolhat.

Forrás: ZSÖK