Együttműködésen alapul a Pécs Paktum

2019. június 28. péntek 11:24

Együttműködésen alapul a Pécs Paktum

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a város foglalkoztatási szintjét emelje, a munkaerőpiaci integrációs programokat támogassa - a Baranya Megyei Kormányhivatallal, a Pécsi Városfejlesztési NZrt-vel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel közösen, konzorciumi formában megvalósuló TOP-6.8.2-15-PC1-2016-00001 azonosítószámú Pécs Paktum projekt ennek elérését szolgálja. 

 

A 2016-ban indult, 850 millió forintos európai uniós támogatást elnyert projekt első üteme 2019.09.30-án zárul - az eddig elért eredményeket a Baranya Megyei Kormányhivatal által szervezett szakmai workshop keretében ismertették.

Az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti fiatalok vagy pályakezdők, az 50 év felettiek, a GYED-ről, GYESről, ápolási díjról visszatérők vagy gyermeküket egyedül nevelők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek, a megváltozott munkaképességűek, a roma nemzetiségűek, a közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszavezethetők és az inaktívak munkához jutásában nyújt segítséget a program, melybe a tervezett 420 helyett 537 főt sikerült bevonni - vázolta prezentációjában dr. Tigelmann Éva, a Baranya Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője.

Közülük 226-an foglalkoztatottak fél éve folyamatosan, és 432 fő részesült bérköltség támogatásban. Ezen túl képzési, vállalkozóvá válási és lakhatási támogatásra mutatkozott még igény.

Mint azt dr. Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Nzrt. vezérigazgatója előadásában kiemelte, a főpályázó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat konzorciumi partnereként a Baranya Megyei Kormányhivatal a támogatások nyújtásában, valamint a munkaerőpiaci szolgáltatások biztosításában, a hatósági ellenőrzésben vállalt szerepet. 

A célcsoport elérésében és bevonásában, valamint az érintettek képzésben, munkában tartásában pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segített.  


A program a tervek szerint Pécs Paktum II. néven 2019.10.01-től folytatódik.


(X)