Egy pécsi családnak köszönhetően adományszekrényből vihetnek élelmiszert a rászorulók

2021. január 09. szombat 09:47

Egy pécsi családnak köszönhetően adományszekrényből vihetnek élelmiszert a rászorulók

„Feleslege van? Ne dobja ki! Hozza ide!" - áll azon a szekrényen, amely nemrég került ki a Ledinán található Napsugár Játszókertbe. A területet gondozó alapítvány vezetője, Tihanyi Imréné úgy nyilatkozott, az adományokból bárki vihet, a kezdeményezéssel a rászorulókat szeretnék segíteni.


Egy családi összefogásnak hála pár hete adományszekrény működik a Ledinán. Az ötletgazda Tihanyi Bálint volt, aki az édesapjával közösen az asztalosmunkát is elvégezte. Arról is gondoskodtak, hogy élelmiszerek kerüljenek bele.


Az igényesen elkészített szekrény a Zsolnay Mauzóleum és a cukrászda szomszédságában található Napsugár Játszókert bejárati kapuja mellett kapott helyet.

- Arra biztatom a rászorulókat, hogy nyugodtan vigyék el belőle, amire szükségük van. Aki pedig megteheti, kérem, hogy időnként hozzon adományokat. Nagyon örülök, hogy naponta cserélődnek az élelmiszerek. Volt már benne például lekvár, kenyér, kalács, pattogatni való kukorica, keksz, töltött káposzta és sütemény is - fogalmazott Tihanyi Imréné, a Napsugár Játszókert Alapítvány elnöke.



Az első élelmiszerekből egy háromgyermekes anyuka vitt egy üveg lekvárt még karácsony előtt. Mint megtudtuk, a hölgy hálás volt, megköszönte a finom ajándékot.

A játékokat is örömmel fogadják

Tihanyi Imréné arról is beszélt munkatársunknak, hogy a ledinai Napsugár Játszókertbe nemcsak élelmiszereket, hanem játékokat is szívesen fogadnak. A különböző járgányoknak, labdáknak vagy éppen a homokozó eszközöknek nagyon örülnek a kertbe látogató gyerekek.




- Folyamatosan érdeklődnek az adományszekrénnyel kapcsolatban, és abban bízom, hogy egyre többen szereznek tudomást erről a lehetőségről - fejezte ki reményét Tihanyi Imréné.


A szépen karbantartott ledinai területet gondozó Napsugár Játszókert Alapítványt 1995-ben alapította tizennyolc család. Természetesen szerették volna tavaly megünnepelni a huszonötödik évfordulót, ám a koronavírus keresztülhúzta a számításaikat. Ha lecseng végre a járvány, a tervek szerint tavasszal koncertekkel, kiállítással, gyermekrendezvénnyel várják majd az érdeklődőket.


Palotás Péter