Döntött a pécsi Fidesz: Vári Attila lesz a nemzeti oldal polgármesterjelöltje

2019. június 05. szerda 22:02

Frissítve: 2019. június 05. szerda 22:25

Döntött a pécsi Fidesz: Vári Attila lesz a nemzeti oldal polgármesterjelöltje

Szerdán ülésezett a Fidesz Pécsi Csoportja, ahol döntést hoztak többek között arról , kit indítanak a pécsi polgármesteri megbízatásért. A nemzeti oldal jelöltje Vári Attila. Páva Zsolt nem kívánt újra indulni, ő maga is Vári Attilát javasolta utódának.  A tisztújító közgyűlésen titkos szavazással, a szavazatok 88 százalékával dr. Hoppál Péternek szavazott bizalmat újabb két esztendőre az elnöki poszton.

 

Több fontos kérdésről is döntött a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este, közölte a párt pécsi csoportja.


"Többek között a következő két esztendő elnökségéről és az ősszel esedékes önkormányzati választásokon indítandó polgármesterjelölt személyéről is döntést hozott a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.
 
A Fidesz Pécsi Csoportja a tisztújító közgyűlésen titkos szavazással, a szavazatok 88 százalékával Dr. Hoppál Péternek szavazott bizalmat újabb két esztendőre az elnöki poszton. Két alelnöki megbízatást nyert a szintén titkos szavazáson erősorrend szerint dr. Őri László, Guzsvány Attila, dr. Páva Zsolt és Kövesi Mária.
 
A gyűlés egyben az őszi helyhatósági választásokat megelőző polgármesterjelölő rendezvény is volt.

Dr. Páva Zsolt, aki több mint tíz éve vezeti megszakítás nélkül a várost, s akit összesen négyszer választottak polgármesterré a pécsiek, a gyűlésen bejelentette: nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választásokon.

Dr. Páva Zsolt Vári Attilát, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót ajánlotta polgármester-jelöltnek a csoport számára.  A jelölést megerősítette az újonnan megválasztott elnökség a leköszönő elnökséggel egyetértve, ezt követően a csoport 80 százalékos támogatással döntött, hogy polgármester-jelöltnek ajánlja Vári Attilát a Fidesz országos testületei felé.

Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, azt elfogadta.

A Fidesz polgármester jelölési eljárásának megfelelően a Pécsi Csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, amennyiben azt a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja; a jóváhagyó döntést június végéig hozza meg a testület."
 

Hoppál Péter lapunk érdeklődésére szerdán késő este úgy fogalmazott, a nagyon magas részvétellel lezajlott közgyűlésen kifejezetten megnyugtató döntés született.

Hozzátette, a jelöltállítási folyamat ezzel nem zárult le, június végéig a Fidesz illetékes testületének is jóvá kell hagynia a döntést.

Ezt követően - az immár hivatalos jelölt részvételével - választják ki a Fidesz pécsi önkormányzati képviselőjelöltjeit.

További részletek hamarosan.

Máté Balázs - Fotó: Dittrich Éva (archív)